EROSKI FUNDAZIOA ELIKADURA ESKOLAren VI. TOPAKETA
EROSKI FUNDAZIOA ELIKADURA ESKOLAren VI. TOPAKETA
Alimentación equilibrada
¿Dónde estamos y hacia dónde vamos?
Qué nos depara la nutrición a futuro
EROSKI Fundazioaren Elikadura Eskolako VI. Topaketan elikadura egokia eta bizi-ohitura osasuntsuak azpimarratzen jarraitu nahi dugu, gure erakundearen oinarriak baitira.
Elikadura orekatua. Non gaude eta nora goaz? Zer ekarriko digu etorkizuneko elikadurak, izeneko ekitaldia dakarkigu oraingoan. Azterketa bat egin eta elikadura arloan izango ditugun hurrengo erronkak zein izango diren ebaluatuko dugu. Horretarako, Espainiar Biztanleriaren Elikadura Azterketako (ENPE) datuak hartuko ditugu abiapuntu gisa; azterketa hori EROSKI Fundazioak sustatu zuen eta espainiarren elikadura-ohituren berri izango dugu.
Era berean, aditu prestigiotsuak izango ditugu eta horiei esker euskal gizartearen elikadura-patroiez gehiago jakingo dugu, nola gerturatu berriro dieta mediterraneora, dieta pertsonalizatuak nutrigenomikaren bidez, esku-hartzeko programen ondorioak jokabide aldaketetan elikadura osasuntsuagoa izateko edo elikadura eta emozioen arteko harremana. Gainera, gogoan izango dugu VI. Topaketa honetako eskualdearen ikur den gastronomia eta Basque Culinary Center bezalako kokapen paregabea, bertan trebatzen baitira etorkizuneko sukaldariak.
Bideoak
ENPE
Partaideak
Donostiako Udaleko Gizarte Ekintzako Zinegotzi Ordezkaria.
Osasun Publikoaren eta Mendekotasunen zuzendaria. Osasun Saila. Eusko Jaurlaritza.
EROSKI Taldeko presidentea.
Osasun Publikoan eta Nutrizioan aditua. Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (SENC) elkarteko presidentea. Fundación para la Investigación y la Docencia de las Enfermedades Cardiovasculares (FIDEC) fundazioko ikertzailea. Bilbo.
Bizitza oso bat nutrizioa aztertzen. Carmen Pérez-Rodrigo Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (SENC) elkarteko kide izan da 1989. urtean sortu zenez geroztik. Bertan izan ditu mahaikide eta lehengo zuzendariordearen karguak eta, 2012az geroztik, presidentearena, postuan aurreko izan zuen Javier Aranceta doktorearen lekukoa hartuta. Gainera, Fundación para la Investigación y la Docencia de las Enfermedades Cardiovasculares (FIDEC) fundazioko ikertzailea eta Equipo de Expertos del Proyecto Perseo aditu-taldeko kidea era bada. Pérez-Rodrigo doktorea da EROSKI Fundazioak sustatutako Espainiako Biztanleriaren Elikadura Ohituren eta Nutrizio Egoeraren inguruko Azterketaren (ENPE Azterketaren) koordinazio teknikoaren arduraduna.
Rovira i Virgili Unibertsitateko Biokimika eta Bioteknologia saileko Nutrizio eta Bromatologia katedraduna. Reus.
Basurtoko Ospitaleko endokrinologia eta nutrizio zerbitzua.
EROSKI Fundazioko zuzendari nagusia.
Valentziako Unibertsitateko Medikuntza Prebentibo eta Osasun Publikoaren, Elikadura Zientzien, Toxikologia eta Lege Medikuntzaren Departamentuko katedraduna eta CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición sareko ikertzailea.
Nutrizio eta Bromatologia Arloa. Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHU) Farmazia eta Elikagaien Zientzien Saila.
AZTIko Zuzendari Nagusia. CEO.
Gizarte Politikako Foru Diputatua
Ikerketa eta Garapen Zuzendaria, BCC.
Basque Culinary Centerreko I+D Zentroko Chef ikertzailea
Kazetaria. Asteburuetako EITBko Teleberriaren aurkezlea.