VI Encontro Escola de Alimentación Fundación Eroski
VI Encontro Escola de Alimentación Fundación Eroski
Alimentación equilibrada
¿Dónde estamos y hacia dónde vamos?
Qué nos depara la nutrición a futuro
No VI Encontro da Escola da Alimentación Fundación EROSKI seguimos poñendo o foco no fomento dunha alimentación axeitada e duns hábitos de vida saudables, piares básicos da nosa organización.
Neste evento que presentamos baixo o nome Alimentación equilibrada, onde estamos e cara ónde imos? Que nos depara a nutrición no futuro, pretendemos realizar unha análise na que avaliaremos cales son os próximos retos aos que nos enfrontaremos no ámbito da nutrición. Para iso, partiremos dos datos do Estudo Nutricional da Poboación Española (ENPE) promovido pola Fundación EROSKI que nos permitirán coñecer os patróns de alimentación dos españois.
Así mesmo, grazas á presenza de prestixiosos expertos poderemos coñecer máis sobre os patróns de alimentación da sociedade vasca, como achegarnos de novo á Dieta Mediterránea, dietas personalizadas a través da nutrixenómica, os efectos dos programas de intervención nos cambios de conduta cara a unha alimentación máis saudable ou a relación entre a alimentación e as emocións. Ademais, non nos esqueceremos da gastronomía signo de identidade da rexión que acolle este VI Encontro e do magnífico emprazamento no que o organizaremos como é o Basque Culinary Center no que se forman os chefs do futuro.
Videos
ENPE
Ponentes
Concejala Delegada de Acción Social. Ayuntamiento de Donostia-San Sebastián.
Directora de Saúde Pública e Adicións. Departamento de Saúde. Gobernos Vasco.
Presidente do Grupo EROSKI.
Servicio de Endocrinología y Nutrición, Hospital de Basurto
Director Xeral da Fundación EROSKI. Director da Revista EROSKI Consumer.
¿Cómo podemos mejorar la calidad de vida de los consumidores en relación con su salud?Catedrática del Departamento de Medicina Preventiva y Salud Publica, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal de la Universidad de Valencia e investigadora del CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición
Área de Nutrición y Bromatología. Dpto. Farmacia y Ciencias de los Alimentos, Universidad del País Vasco UPV/EHU.
Director General. CEO de AZTI
Diputada Foral de Políticas Sociales
Directora deI+D+i delBasque Culinary Center
Chef investigador del Centro de I+D de Basque Culinary Center
Periodista. Presentadora Teleberri Fin de Semana EITB.